Sestavljamo ekipo mladih, ki delujejo ali pa zaenkrat samo še razmišljajo o dobrobiti okolja in soljudi. Delavnico smo nameravali izvesti v živo, vendar jo zaradi trenutnih razmer selimo na splet (videokonferenca Zoom).
Te zanimajo teme kot je podnebna pravičnost? Hkrati pa želiš slišalati še kaj več o človekovih pravicah, ki gredo z roko v roki s čistim okoljem? Imaš na te teme že izoblikovano svoje mnenje, ali pa si ga šele ustvarjaš?
V Focusu, društvu za sonaraven razvoj iščemo prav takšne mlade, da se nam pridružijo na delavnici “Moja revolucija: 2020”. Zaradi trenutnih razmer jo bomo izvedli kar online in sicer v četrtek, 26.3.2020 ob 13h (prijavo potrdi na mail viktorija.kos@gmail.com do srede, 25.3. zvečer. Po prijavi prejmeš informacije).
Imaš med 16 in 25 let? Si želiš spoznati druge mlade iz Slovenije, kasneje pa iz Avstrije, Poljske in Italije? Veseli te bomo na našem online srečanju, kjer bo krajše predavanje o revolucijah v navezavi na okolje, s kvizom pa bomo zanetili debato o trenutnih, preteklih in prihajajočih družbeno okoljskih temah.
Delavnica je druga v seriji štirih. Odvile se bodo še v Postojni in Ljubljani, ena je bila že izvedena v Litiji. Mladi, ki se boste udeležili delavnic, imate možnost sodelovati na delavnicah v Krakovu (junij oz. glede na stanje s koronavirusom) in Dunaju (september), se srečati s sovrstniki in skupaj z njimi oblikovati mladinski manifest, ki ga bomo nato novembra 2020 predali Evropskemu parlamentu v Bruslju.
Udeležba na delavnicah in srečanjih v tujini (nastanitev in potni stroški) je krita s strani projekta My revolution s strani EU. 

Dostopnost